Izvor: eKapija | Nedelja, 03.11.2019.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodna konferencija "Krune na rekama" 6. novembra u Beogradu

(Foto: YouTube/screenshot)
Međunarodna konferencija "Krune na rekama", podržana od Višegradskog fonda, održaće se u sredu, 6. novembra, od 9.30 u Kuli Nebojša na Donjem gradu Beogradske tvrđave, saopšteno je iz JP Beogradska tvrđava.

Jednodnevna konferencija je deo međunarodnog projekta "Crowns of Rivers" na kojoj učestvuju tvrđave tri zemlje regionalne grupe "Višegradske četvorke" zamak Sandomirc (Poljska), zamak u Bratislavi (Slovačka) i Budimska tvrđava (Mađarska).

Partner u ovom projektu je i Beogradska tvrđava, na čijem prostoru će biti održana prva od četiri konferencije koje su planirane u okviru projekta.

Nakon Beograda, međunarodne konferencije i radionice biće održane i u Budimpešti (18. novembra), Bratislavi (20. novembra) i u Sandomircu u Poljskoj (22. novembra).

Svrha ovih konferencija je razmena iskustava predstavnika četiri tvrđave, ali i šire javnosti, s ciljem stvaranja nove turističke ponude.

Više o projektu "Krune na rekama" građani mogu pronaći na sajtu https://crownsbyrivers.site123.me/ , navodi se na sajtu Beoinfa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.