NavMenu

Uz EU industrijska zona u Priboju spremnija za investitore - Završeni radovi na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove vodovodne i hidrantske mreže

Izvor: eKapija Petak, 01.11.2019. 16:29
Komentari
Podeli
(Foto: UNOPS)
U industrijskoj zoni u Priboju završeni su radovi na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove vodovodne i hidrantske mreže što je dodatno unapredilo uslove za poslovanje i privlačenje novih investitora. Radovi koje je finansijski podržala Evropska unija (EU) preko programa EU PRO sa 280.000 EUR obezbedili su stabilno snabdevanje vodom i protivpožarnu zaštitu u zoni u kojoj trenutno posluje deset kompanija.

- Uz podršku Evropske unije i Vlade Srbije mi aktivno radimo na unapređenju ukupnog ekonomskog i investicionog potencijala Priboja, te oživljavanju pribojske privrede sa ciljem da se poveća zaposlenost i životni standard stanovništa - rekao je Lazar Rvović predsednik opštine Priboj koja je učestvovala u projektu sa više od 68.000 EUR.

Predsednik opštine je takođe istakao da kompanije koje trenutno posluju u zoni zapošljavaju 500 radnika, a da je sve više investitora zainteresovano za zakup poslovnog prostora u Industrijskoj zoni u Priboju. Rvović je podsetio da je EU već podržala rekonstrukciju upravne zgrade u Industrijskim parkovima u Priboju.

Kako su industrijske zone važan instrument poslovne infrastrukture i šansa za privlačenje stranih investicija, ali i razvoj i osnivanje malih i srednjih preduzeća, Evropska unija preko programa EU PRO podržava razvoj poslovne infrastrukture, pored Priboja u još sedam industrijskih zona i to u Bojniku, Kragujevcu, Paraćinu, Smederevu, Svilajncu, Šapcu i Užicu.

EU PRO

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.