NavMenu

Studenti četvrte godine rudarskog inženjerstva dobitnici stipendije Fondacije "Evro za znanje"

Izvor: eKapija Subota, 02.11.2019. 11:34
Komentari
Podeli
Marijana Gadžić (Foto: Mineco Grupa)Marijana Gadžić
Studenti četvrte godine rudarskog inženjerstva, Marijana Gadžić i Miloš Đukić, dobitnici su dve ovogodišnje stipendije Fondacije "Evro za znanje", čiji je donator britanska kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u oblasti rudarstva u Srbiji i regionu.

Mineco izražava zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Fondacijom "Evro za znanje" i čestita svim dobitnicima ovih stipendija, kojih je ove godine trinaestoro, uključujući dva studenta rudarskog inženjerstva.

Ovogodišnja dobitnica stipendije Mineca Marijana Gadžić iz Zlota, studentkinja Tehničkog fakulteta u Boru na studijskom programu Priprema mineralnih sirovina, izjavila je danas, po potpisivanju ugovora o stipendiranju, da je veoma srećna što postoje kompanije poput Mineca koje prepoznaju potrebu studenata rudarstva za podrškom.

- Čula sam za kompaniju Mineco i način na koji ona investira u rudnike u regionu. Sada verujem da ću uspostaviti važne kontakte koji će mi pomoći da, pored materijalne podrške tokom ove godine studija, uskoro steknem i praktična znanja - rekla je Marijana Gadžić, po dodeli stipendija.

Miloš Đukić (Foto: Mineco Grupa)Miloš Đukić
Stipendista Miloš Đukić, student Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu na smeru Podzemna eksploatacija ležišta mineralnih sirovina, takođe je rekao da je zadovoljan što je dobitnik stipendije koja će mu pomoći da uspešno završi studije i da se, kako se nada, što pre upozna sa kolegama i stekne priliku za zaposlenje.


- Posebno sam zadovoljan što našu stipendiju donira kompanija koja se bavi rudarstvom u regionu, i koja se opredelila da i na ovaj način pomogne našu struku. Uspešnost na studijama biće nam najbolja preporuka za posao, a činjenica da smo bili stipendisti svakako će nam puno značiti i kada se budemo zapošljavali - rekao je Đukić.

Kompanija Mineco, koja ove godine četvrti put za redom učestvuje u stipendiranju studenata rudarstva preko Fondacije "Evro za znanje", podsetila je da su neki stipendisti prethodnih godina iskoristili i priliku da obave praksu u nekom od rudnika u kojima je ta kompanija vlasnik samostalno ili sa partnerima.

Stipendisti će dobiti bespovratna sredstva u iznosu od po 100.000 dinara.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.