NavMenu

Proširenje raskrsnice u Crvenki - Vrednost radova 30 miliona dinara

Izvor: RTV Subota, 02.11.2019. 11:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Prema zvaničnim podacima prikupljenim sa automatskih merača broja vozila, u poslednje dve godine za 20% je povećana frekvencija saobraćaja na putu Novi Sad - Sombor. Naročite gužve stvaraju se u naseljima, a najkritičnije je u Crvenki, gde se ovih dana krenulo sa proširenjem raskrsnice u centru naselja.

Rok za završetak je 30 radnih dana, a saobraćaj na glavnom putu neće biti potpuno obustavljen.

- Radiće se izmeštanje semafora. Što se tiče asfalta, habajući sloj će se skinuti, uradiće se jedan novi i u delu proširenja se radi konstrukcija od peska, dva sloja kamena i dva sloja asfalta - kaže Ištvan Pap, šef punkta Bačkaput-a u Kuli.

Radove u Crvenki sa 30 miliona dinara zajednički finansiraju Putevi Srbije i Opština Kula, rekao je predsednik opštine, Damjan Miljanić.

Bezbednost vozača u Crvenki najviše ugrožava povećana frekvencija saobraćaja, koja je dostigla godišnji prosek od 7.200 vozila dnevno.

- Sadašnje stanje raskrsnice je bilo takvo da nije zadovoljavalo osnovne elemente, nije bila izgrađena traka za prestrojavanje na glavnom putu. Tako da ćemo dobiti smanjena zagušenja. Sama rekonstrukcija raskrsnice predviđa izgradnju novih semafora, sa led tehnologijom tako da će i tu biti poboljšana uočljivost, vidljivost za same vozače i očekujemo rasterećenje saobraćaja - kaže inženjer saobraćaja Dejan Aleksić.


Putni pravac Novi Sad-Sombor, kojem gravitira više od 200.000 stanovnika, planiran je za potpunu rekonstrukciju. Trenutno su u toku 3 mil EUR vredni radovi na putu Srbobran-Vrbas, a za sledeću godinu najavljen je nastavak rekonstrukcije puta do Kule.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.