Izvor: eKapija | Petak, 01.11.2019.| 13:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

NBS formira registar startap kompanija koje posluju u Srbiji

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Narodna banka Srbije (NBS) uputila je javni poziv startap kompanijama koje su osnovane u Srbiji i/ili koje posluju u Srbiji da se jave Centralnoj banci radi uspostavljanja registra startap kompanija, kako bi potencijalni korisnici usluga startap kompanija, investitori, istraživači i drugi mogli lako i jednostavno da nađu podatke o startap ekosistemu u našoj zemlji.

- Narodna banka Srbije ulaže znatan napor kako bi podržala domaći startap ekosistem i razvoj inovativnih tehnologija - navedeno je sajtu NBS.

Registar startap kompanija omogućio bi da se na jednom mestu prikupe informacije o startap ekosistemu u Srbiji, odnosno o kompanijama koje posluju u određenoj oblasti.

Isto tako, naglašeno je iz NBS, dobijeni podaci biće od značaja banci za dalji razvoj registra u vidu platforme za razmenu i pružanje informacija i javnosti i samim startap kompanijama. Na osnovu detaljne analize prikupljenih podataka o startap kompanijama Narodna banka Srbije biće u prilici, dodaje se, da još efikasnije formuliše predloge mera za stvaranje povoljnije poslovne klime za pravna lica i preduzetnike.

Zainteresovane kompanije mogu potrebne podatke dostaviti Narodnoj banci Srbije na imejl-adresu: platni.sistem@nbs.rs.

U imejlu je potrebno navesti naziv kompanije, godinu i mesto osnivanja, oblast poslovanja, broj zaposlenih, tržišta na kojima je kompanija prisutna i podatke o kontaktu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.