NavMenu

Goša prodata Želvozu 026 za milion evra - Novi vlasnik planira pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 300 radnika

Izvor: Večernje novosti Petak, 01.11.2019. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Fabrika šinskih vozila Goša u stečaju prodata je Želvozu 026 iz Smedereva za milion evra, potvrdio je danas za Novosti stečajni upravnik Goše Aca Mitić.

Odbor poverilaca doneo je danas jednoglasno odluku da se Goša proda smederevskoj firmi koja je imala najpovoljniju ponudu.

Osim Želvoza 026, ponudu je dala MIN Lokomotiva iz Niša koja je ponudila 500.000 EUR.

Procenjena vrednost Goše je veća od 514 miliona dinara, a kako je ponuda manja od 50% procenjene vrednosti, saglasnost za prodaju dao je Odbor poverilaca.

Iz Želzvoza 026 su najavili da će pokrenuti proizvodnju u Goši i uposliti 300 radika.

Podsetimo, Želvoz 026, je ćerka firma kompanije Victory Solutions iz Beograda, koja je kupila smederevski Želvoz. Kako je ranije za Politiku potvrdio stečajni upravnik, iza kupovine Goše stoji Smederevac Boban Rajić zvani Coka, javnosti odnedavno poznat kao kupac Večernjih novosti, koji je lično licitirao za palanačku fabriku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.