Izvor: eKapija | Petak, 01.11.2019.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plan kapitalnih investicija u Leskovcu za 2019-2021. - Izgradnja trga, stadiona i energetska sanacija škola

Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je projekte koji bi u tom gradu trebalo da budu realizovani u skorijoj budućnosti.

Reč je o radovima na obilaznici oko groblja u dužini od 600 metara u vrednosti od 21 milion dinara. Sve pripreme za početak radova su obavljene i krenuće sledeće nedelje, navodi se na sajtu Grada.

- U narednih 15 dana otpočeće druga faza radova na rekonstrukciji zgrade OŠ Josif Kostić u vrednosti od 63 miliona dinara - rekao je Cvetanović.

Bilo je reči i o početku izvođenja radova na izgradnji Gradskog trga u vrednosti od 223 miliona dinara, s tim što prva faza radova koji bi trebalo da krenu ove godine iznosi 75 miliona dinara. Za izvođača radova izabrana je kompanija Bauwesen doo iz Lazarevca, a opširnije o tome kako će izgledati trg nakon rekonstrukcije, čitajte u posebnoj vesti.

Na sednici Gradskog veća nedavno je doneta je odluka o usvajanju Programa kapitalnih investicija grada Leskovca za 2019-2021. godinu.

Definisan je predlog gde će biti projekti srednje i velike vrednosti i biće ih ukupno 12, ukupne vrednosti 5,9 milijardi dinara.

Među tih 12 projekata nalazi se izgradnja stadiona u Leskovcu, energetska sanacija objekta škole Josif Kostić, rekonstrukcija i nadgradnja objekta Dečjeg dispanzera, izgradnja trga u Leskovcu, rekonstrukcija ulica, elektrifikacija polja, proširenje kanalizacione mreže, izgradnja CPPOC – linija mulja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.