Izvor: Blic | Petak, 01.11.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predsedništvo i Vlada sele se u Palatu Srbija? - U planu preuređenje prostora od 5.500 m2

Palata Srbija
Kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva i Predsedništvo trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija na Novom Beogradu, saznaje nezvanično Blic.

Tako bi se predsednik Vlade, sva ministarstva i predsednik republike u budućnosti našli na istom mestu. Taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede, pa bi njegova realizacija trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

- Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministartsva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao mora da se uradi - navodi izvor lista Blic.

Palata Srbije, nekada Palata Federacije ili SIV prostire se na površini od 5.500 m2 i trenutno u njoj ima oko 1.000 kancelarija.

- Ideja je da se napravi jedan ogroman prostor, open spejs, tako da većina zaposlenih sedi na istom mestu, što bi takođe trebalo značajno da unapredi sve procese, a posebno one koji se tiču zajedničkih poslova više ministarstava - navodi izvor lista.

Kako kaže, trenutno se traži dizajner enterijera ili više njih koji bi se uhvatili u košac sa preuređivanjem velikog prostora. Za izradu projekta, a potom i za izvođenje radova biće potrebni meseci svakodnevnog rada, ali se očekuje dobijanje modernog prostora koji će podići efikasnost rada.

Kako piše Blic, u slučaju preseljenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je i najbrojnije, neće ostati u Palati gde je bilo do sada, već je u planu i preseljenje pripadnika MUP-a.

- Još se razmišlja o lokaciji, ali to bi takođe trebalo da bude rešeno u narednih godinu dana - navodi list.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.