Izvor: eKapija | Petak, 01.11.2019.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradnja južne tribine stadiona Grbavica planirana u septembru 2020.

(Foto: Simple Photo Shot/shutterstock.com)
Kanton Sarajevo nastaviće finansijsku podršku ulaganjima u infrastrukturu stadiona Grbavica, najavljeno je posle susreta predsedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, premijera KS Edina Forte i ministra kulture i sporta KS Mirvada Kurića sa predstavnicima uprave FK Željezničar.

Predsednik Željezničara Admir Džubur predstavio je zvaničnicima Kantona projekte izgradnje južne tribine stadiona, natkrivanje nedavno izgrađene istočne tribine, kao i planove za preuređenje fasade, krova i svih ostalih delova severne tribine i dogradnje zapadne tribine. Naglasio je i da bi se realizacijom ovih projekata kapacitet stadiona povećao sa trenutnih 13.078 na 19.472 gledaoca i dostigla 4. Uefina kategorija stadiona, prenosi Sarajevo construction.

- Izgradnja južne tribine bi, prema našim procenama, trebalo da iznosi oko 5 mil KM (2,5 mil EUR), a njena gradnja bi počela u septembru naredne godine, dok je završetak radova planiran za septembar 2021. - kazao je Džubur.

Naveo je i moguće izvore finansiranja izgradnje ove tribine, među kojima su Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Opština Novo Sarajevo, Fudbalski savez BiH i UEFA, zatim, navijači i prijatelji kluba, i naglasio kako klub ne može da osigura potrebna sredstva kroz svoje redovno poslovanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.