NavMenu

MRKONJIĆ: Srbija zainteresovana za Luku "Bar"

Izvor: Blic Nedelja, 25.10.2009. 20:18
Komentari
Podeli
Milutin MrkonjićMilutin Mrkonjić


Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da bi srpska preduzeća trebalo da učestvuju na tenderu za privatizaciju dela barske luke u Crnoj Gori, zbog izlaska naše privrede na Jadransko more.

Ministar Mrkonjić je u intervjuu Tanjugu rekao da je to u interesu Srbije i podsetio da je pre nekoliko dana raspisan tender za prodaju 54,05% akcija barske kompanije "Kontejnerski terminal i generalni tereti" i dodelu koncesije na 30 godina, sa obavezom ulaganja. On je rekao da su ruski privrednici već pokazali interes za ulaganje u nekoliko srpskih luka, kao i da su, u tom smislu, putni i pružni koridor od Beograda do Bara i barska luka, "neodvojiv paket".
- Rusi u ovom mementu neće da se pojavljuju na tenderu za kupovinu dela barske luke, ali se slažu sa nama i zainteresovani su za prugu Beograd-Bar i izgradnju auto puta- rekao je Mrkonjić i dodao da je potrebno da se dosta novca uloži u barsku luku kako bi bila sposobna da prima i veće brodove.

Ministar je kazao da Srbija ima saglasnost Rumunije, Italije, Crne Gore, Mađarske, Republike Srpske i cele BiH, o zajedničkom tenderskom nastupu, jer su Luka "Bar" i pruga Beograd-Bar projektovani zajedno za potrebe cele jugoistočne Evrope.
Raspisani su i tenderi za prodaju celokupnog vlasništva kompanija "Pomorski poslovi" i "Obezbeđenje i protivpožarna zaštita", koji pripadaju Luci "Bar", uz dodelu koncesija na 30 godina.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.