NavMenu

Kraljevo sa sedam miliona dinara pomaže 16 domaćinstava - Razvoj seoskog turizma

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 29.10.2019. 11:44
Komentari
Podeli
Bogutovac (Foto: Aleksandra Kekić)Bogutovac
Gradsko veće u Kraljevu donelo je odluku da 16 domaćinstava sa područja grada dobije sedam miliona dinara podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma. Domaćinstva koja su opravdala ranije dobijeni novac imali su mogućnost da ponovo konkurišu, ali je i uprkos tome ove godine konkurisalo manje nego prethodnih godina, ukupno 27.

Najmanji iznos koje je jedno domaćinstvo dobilo je 130.000, a najveći 680.000 dinara, prenosi RINA.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je da su podsticajna sredstva dobila domaćinstva koja su ponudila ozbiljne projekte i da se nada da će novčana pomoć poboljšati turističku ponudu onih koji se bave ovom delatnošću:


- Očekujem da će broj noćenja u našim domaćinstvima i na ovaj način porasti i da će svi oni koji žive na Rudnu, Glediću, Lopatnici, Bogutovcu sada imati mogućnost da, zahvaljujući podsticajima, grade nove kapacitete i tako razvijaju svoja seoska domaćinstva da prime sve veći broj gostiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.