NavMenu

Nova anketa pred Beograđanima - Gradiće se linijski park od Beton hale do Pančevačkog mosta, građani odlučuju o sadržajima

Izvor: eKapija Utorak, 29.10.2019. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SergeyIT/shutterstock.com)Ilustracija
Uskoro bi trebalo da bude završeno idejno rešenje za izgradnju Linijskog parka na prostoru od pristaništa (Beton hale) do Pančevačkog mosta. Zelena oaza biće duga 4,6 kilometara sa površinom od oko 48,6 hektara, kaže za eKapiju glavni gradski urbanista Marko Stojčić i dodaje da su uslovi za gradnju stvoreni izmeštanjem pruge oko Kalemegdana i prenamenom saobraćajnih u zelene površine.

- Započete su pripreme na izradi idejnog rešenja, na kojem će raditi 10 mladih arhitektonsko-pejzažno urbanističkih timova, ujedinjenih u izradi projektantskog i programskog parternog rešenja 10 prostornih celina Linijskog parka - kaže Stojčić.

Kada budu izabrani od njih će se, kako navodi gradski urbanista, očekivati mnogo inovativnih, modernih i održivih rešenja. A o sadržajima u parku, prema Stojčićevim rečima odlučiće Beograđani na anketi.

- Građani će kroz anketu moći da glasaju za sadržaje koji će se u parku nalaziti. Šetališta, biciklističke staze, dečija igrališta i parkovsko zelenilo sa velikim brojem novih stabala su samo delić onoga što će ova zelena oaza imati. Linijski park biće spona centralne zone sa zapuštenim donjim Dorćolom, delom Ade Huje i sa beogradskim najvećim potencijalom - rekama - kaže Stojčić.

Vrednost investicije biće definisana projektom.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.