NavMenu

Dom zdravlja u Bačkoj Palanci biće proširen za 1.000 kvadrata

Izvor: RTV Ponedeljak, 28.10.2019. 18:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tommaso79/shutterstock.com)Ilustracija
Početkom ove godine u Bačkoj Palanci je planirano da se u okviru Doma zdravlja Dr Mladen Stojanović izvrši samo rekonstrukcija ginekologije, u okviru postojećeg spratnog objekta. Međutim, angažovanjem nadležnih, projekat je proširen, a biće gotov do kraja godine, pa će ovo zdanje dobiti nov drugi sprat sa oko 1.000 kvadratnih metara u naredne dve godine.

- Investitor je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, a predviđeno je da se ovde uloži oko 600 miliona dinara - kaže za Dnevnik Pero Mijanović, predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja u Bačkoj Palanci.

- Ovo je jedini projekat, pored dve bolnice, kojim se jedan dom zdravlja gradi na reprezentativnom nivou, po najmodernijim standardima kao u najrazvijenjim zemljama. Dom zdravlja će ovom nadogradnjom imati ukupno 6.600 metara kvadratnih, a konačno će zbog sprata biti izgrađen i lift, čime će pacijentima biti olakšan dolazak kod lekara. Tačnije, verovatno početkom iduće godine počeće radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i nadogradnji sa kompletnom obnovom infrastrukture i parternim uređenjem - kaže Mijanović.

Pre početka projektovanja izvršeno je statičko i konstrukciono ispitivanje i utvrđeno je da se ovi poslovi mogu raditi. Novost je i to što će biti izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom, a služba hitne pomoći, koja je sada neposredno uz ulaz u Dom zdravlja, seli se na funkcionalniju lokaciju, dodaje Mijanović.

Nov prostor, hitna će dobiti sa dvorišne strane i Bačkom ulicom biće povezana sa Ulicom Jugoslovenske armije. Na ovom velikom poduhvatu rade projektanti opštinskog Javnog preduzeća Standard u saradnji sa kolegama iz Šida.

- Ova adaptacija, rekonstrukcija i nadogradnja neće povećati broj lekara niti proširiti broj usluga koje do sada pruža naša ustanova, ali, na primer, dobićemo prostor za rad savetovališta, pre svih za trudnice i dijabetičare. Solidno smo opremljeni aparatima, a aplicirali smo kod lokalne samouprave za nabavku još jednog ultrazvuka koji nam je potreban, vrednosti od 6,5 miliona dinara. Uvode se elektronski kartoni, a pacijenti će znati tačno kod kog su lekara, koliko traje pregled, odnosno kada su na redu - kaže dr Goran Stupar, direktor Doma zdravlja.

Palanačkoj ustanovi, kaže Stupar, potrenbo je jedno novo sanitetsko vozilo, ali i dva putnička za rad po selima, jer u svih 13 sela postoje zdravstvene ambulante i lekari.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.