NavMenu

Austrijanci žele logistički centar kontejnerskog transporta u Doboju - Čeka se odluka Vlade Republike Srpske o koncesiji nad zemljištem

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.10.2019. 16:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)Ilustracija
Imamo potencijalnog investitora iz Austrije koji želi u Doboju da napravi logistički centar kontejnerskog transporta. Na Vladi RS je da u narednom periodu donese odluku o koncesiji nad zemljištem koje je u vlasništvu Železnica, rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

On je istakao da će navedeni transportno-logistički centar dati značajnu razvojnu šansu Doboju s obzirom na pozitivna iskustva iz Poljske i Rumunije, u kojoj investitor iz Austrije već ima takve terminale.

Jerinić je najavio da će se ubrzo pristupiti izgradnji terminala, a da će Gradska uprava preduzeti nephodne aktivnosti da se infrastrukturno može prići navedenoj lokaciji.

- Po izgradnji terminala očekujem i veću zainteresovanost investitora za Doboj, jer će biti u prilici da svoj proizvod brzo transportuju drumskim i/ili železničkim saobraćajem - rekao je Jerinić i ukazao da će transportni koridor biti povezan i sa lukama Ploče i Rijeka, prenosi Biznis.ba.


On kaže da je Doboju u interesu da bude atraktivan investitorima koji bi svoju proizvodnju i sedište preduzeća smestili u ovu lokalnu zajednicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.