NavMenu

Syngenta odvojila 2 mlrd USD i postavila nove ciljeve za inovaciju u borbi protiv klimatskih promena

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.10.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Syngenta će u naredih pet godina potrošiti 2 mlrd USD da bi pomogla zemljoradnicima da se pripreme i izbore sa sve većim opasnostima prouzrokovanim klimatskim promenama.

Ovom investicijom podržan je novi Syngentin cilj održivosti – izbacivanje najmanje dva tehnološka izuma na tržište svake godine, smanjenje doprinosa poljoprivrede klimatskim promenama, korišćenje kapaciteta za ublažavanje klimatskih promena i podrška prehrambenom sistemu da ostane unutar planetarnih granica, saopštila je ova kompanija.

Erik Fyrwald, generalni direktor Syngente, takođe, je najavio da će ulaganja u istraživanja i razvoj u cilju održivosti poljoprivrede biti praćena nastojanjima da se smanji intenzitet ugljen-dioksida pri poslovanju ove kompanije, i to za najmanje 50% do 2030. godine, da bi se podržali ambiciozni ciljevi Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. Syngentinu posvećenost potvrdila je i podržala Inicijativa naučno zasnovanih ciljeva (SBTi).

- Poljoprivreda je sada na čelu svetskih nastojanja da se reši problem klimatskih promena - kaže gospodin Fyrwald.

- Syngenta je posvećena ubrzanju naših inovacija, u cilju pronalaženja boljih i još bezbednijih rešenja o tome kako pristupiti zajedničkom izazovu koji se ogleda u klimatskim promenama i gubitku biodiverziteta. To nisu samo reči, to je prava akcija, koja će doprineti da se Syngenta usredsredi na pomoć zemljoradnicima u suočavanju sa klimatskim promenama i u smanjenju doprinosa ovog sektora efektu staklene bašte.

Tih 2 mlrd USD biće usmereno na programe sa jasno uočljivim koristima ili novim tehnologijama koje će omogućiti veliku promenu na planu poljoprivredne održivosti, kao što je korišćenje zemlje, zdravlje zemljišta i celovita zaštita od štetočina.

Kroz višegodišnju saradnju sa organizacijom za zaštitu prirode The Nature Conservancy, Syngenta razvija strategije prepoznavanja i testiranja novih inovacija i tehnologije koje mogu koristiti zemljoradnicima i doprineti pozitivnim ishodima po životnu sredinu.

Ova saradnja zasniva se na nastojanjima da se poboljša zdravlje zemljišta, delotvornost resursa i zaštita prirodnih staništa u najvećim poljoprivrednim oblastima u celom svetu.

Sally Jewell, generalni direktor organizacije The Nature Conservancy, kaže da bi korišćenje resursa bilo efikasno, potrebno je da privatni sektor preduzme smele akcije.

- Kako kompanije sve više prepoznaju rizike od klimatskih promena i koristi od održivosti, pozdravljamo priliku da se doprinese nauci i da se stručno pomogne transformaciji poslovne prakse. Syngentino ulaganje u inovacije važan je korak napred ka budućnosti u kojoj će čovečanstvo i priroda doživeti procvat.

Cynthia Cummis, direktor pri Institutu za svetske resurse (World Resources Institute), jednom od partnera Inicijative naučno zasnovanih ciljeva, koja je zadužena za ublažavanje klimatskih promena u privatnom sektoru, kaže:

- Čestitamo Syngenti što je omogućila da Inicijativa naučno zasnovanih ciljeva potvrdi njenu nameru da smanji ispuštanje štetnih gasova. Vođstvo u sektoru poljoprivrednog poslovanja od suštinskog je značaja u borbi protiv klimatskih promena i, postavljajući te ciljeve, Syngenta započinje put ka bezbednom razvoju.

Ovi ciljevi sastavni su deo obaveze koju je Syngenta preuzela početkom ove godine, a odnosi se na ubrzanje inovacija, i čiji je cilj da rešava sve veće izazove sa kojima se suočavaju zemljoradnici usled klimatskih promena, erozije zemljišta i gubitka biodiverziteta.

O toku rešavanja tih izazova podnosiće se godišnji izveštaji, a sprovodiće se i nezavisne revizije. Ovo obaveštenje je uglavnom dostavljeno na 150 radionica u celom svetu koje su pomogle rukovodstvu kompanije da prepozna najvažnija područja za ulaganje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.