Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.10.2019.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Martinovanje 2019 u Beogradu - Poziv srpskim kompanijama da investiraju u Sloveniji

Martinovanje, tradicionalni slovenački praznik mladog vina, proslavljen je šesti put u glavnom gradu Srbije, u organizaciji Slovenačkog poslovnog kluba, u Radisson Collection Hotelu, Old Mill Belgrade. Svake godine se u okviru Martinovanja u Beogradu, u saradnji sa Slovenačkom turističkom agencijom, promovišu destinacije u Sloveniji, prezentuju se vina i proizvodi različitih slovenačkih regija i gradova. Ove godine je promociju lokalne kuhinje i vina Pirana i Portoroža podržala kompanija MK Group, koja već godinama posluje i uspešno investira u Sloveniji.

Domaćini ovogodišnjeg Martinovanja u Beogradu su bili Slovenački poslovni klub, Turistička organizacija Portoroža i Grad Piran.

- Slovenački poslovni klub obostrano podržava saradnju privreda Slovenije i Srbije. To najbolje dokazuje večerašnje promovisanje slovenačkog turizma i srpskog uspešnog investiranja u njega. Piran i Portorož se, inače, nalaze na skraćenom spisku mojih omiljenih destinacija u Sloveniji, kako zbog mirisa, mora, hrane, vina i prirodnih lepota, tako i zbog tamošnjih ljudi. Večeras je čarobna primorska atmosfera ovih predela delimično preneta u Beograd. Za njen potpun doživljaj, ipak i neizostavno, morate otići na lice mesta - rekla je predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, mr Danijela Fišakov.
Veliki broj gostiju Martinovanja

Direktor TO Portorož Igor Novel istakao je značaj ove tradicionalne manifestacije za razvoj međudržavnih odnosa, ali i ekonomije ovog poznatog slovenačkog turističkog grada.

- Ovi susreti omogućavaju da se dobar glas o našem gradu, našoj turističkoj i gastronomskoj ponudi čuje u Beogradu i da se u našem gradu poveća broj turista iz Srbije. U vinu je istina, kažu stari, a naše vino donosi poruku prijateljstva i gostoljubivosti u Beograd - rekao je Novel.

Gradonačelnik Pirana Genio Zadković poželeo je dobrodošlicu svim gostima Martinovanja i pozvao ih da posete njegov grad, jednu od najomiljenijih destinacija za odmor na slovenačkom primorju.

- Nije vino jedino što možemo da vam ponudimo, već sa njim u paketu ide i prelepo more, čiste plaže, jedinstvena arhitektura našeg grada, kao i vrhunska turistička usluga. Slovenija je prekrasna za odmor i to ne samo tokom leta, a udaljena je od Beograda i Srbije nekoliko sati vožnje auto-putem. Dođite i spoznaćete da je ovo vino još bolje kad odleži i kad se pije pored mora - kazao je Zadković.
Nazdravljanje istarskim vinima

Direktor MK Group Jovan Purar istakao je značaj razvoja turističke destinacije Piran i Portorož.

- MK Group je uspešno proširila svoje poslovanje u Sloveniji i pokazala koji je put za sve srpske kompanije koje su spremne da ulažu u ovo kompetitivno, ali prijateljsko tržište. Sa našim investicijamama u Kempinski palace u Portorožu pa preko aerodroma u ovom gradu, sve do preuzimanja Gorenjske banke trasirali smo jednu uspešnu priču popločanu našim dobrim namerama da radimo na razvoju i unapređenju svakog segmenta našeg poslovanja u Sloveniji. Postoji ogroman prostor za saradnju, naročito u oblasti turizma, i to je jedan od najboljih načina da budemo što potpunije regionalno povezani i da iskoristimo prednosti koje nam blizina nudi - naglasio je Purar.

Sponzori ove večeri su bile i kompanije Triglav Osiguranje, Diplomacy&Commerce i DHL.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.