NavMenu

Firme iz Kladova gradiće pontone u novobeogradskom Bloku 45 i u Vinči

Izvor: Nova ekonomija Ponedeljak, 28.10.2019. 12:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Omelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
Firme iz Kladova, Shipyard Kladovo i Đerdap Usluge, dobile su posao izgradnje dva pontona u Beogradu za 43,1 milion dinara sa PDV-om.

U odluci o dodeli ugovora, Sekretarijat za privredu navodi da su ove kompanije bile jedini ponuđači u postupku javne nabavke.

Podsećamo, Grad je krajem maja doneo odluku o izgradnji dva gradska pontona, da bi u septembru raspisao tender za izgradnju dva pontona-pristaništa za brodove sa ciljem, kako su naveli, daljeg razvoja nautičkog turizma.

- Nautički turizam ne podrazumeva samo velike putničke brodove, već i rečne jahte, kako stranih turista, tako i sve veći korpus domaćih [turista] - precizirao je Sekretarijat za privredu u konkursnoj dokumentaciji.

Jedno od novih gradskih pristaništa će se nalaziti na levoj obali Save, u novobeogradskom Bloku 45, dok je izgradnja drugog predviđena na desnoj obali Dunava, u gročanskom naselju Vinča. Radovi će se izvoditi po idejnom projektu koji je izradio novosadski AXIS građevinski biro.

Rok za završetak radova je 60 dana od započinjanja izgradnje. Uslovi konkursa, između ostalog, predviđaju i da je ponuđač do sada uspešno isporučio barem tri objekta iste ili slične namene vrednosti ne manje od 72 miliona dinara.

U konkursnoj dokumentaciji nevedeno je da je Beograd već o svom trošku uredio, očistio i betonirao dve lokacije predviđene za postavljanje pontona, kao i da je obezbedio priključak za vodu i struju za buduće objekte.

Republička Agencija za upravljanje lukama procenjuje da bi broj nautičkih turista u Srbiji do 2025. godine mogao da se uveća na više od 100.000 godišnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.