NavMenu

Gradi se 1.530 stanova za bezbednjake - Do kraja 2019. javni poziv i za gradnju na "Lakat krivini" u Zemunu

Izvor: Tanjug Nedelja, 27.10.2019. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: creator12/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru gradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u šest gradova zida se 1.530 stanova u 16 zgrada, ukupne bruto građevinske površine 112.117 m2. Do kraja godine biće objavljen javni poziv i za gradnju stanova u Beogradu na lokaciji "Lakat krivina", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Planirano je da se na lokaciji "Lakat krivina" u Zemunu kod Galenike započne izgradnja prvih 300 stanova, od ukupno 1.000.

Radovi se trenutno izvode u Nišu, Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Gradnja se u svim gradovima odvija u skladu sa ugovorenim rokovima, s izuzetkom Niša, gde će zbog razminiranja terena rok za završetak biti produžen za vreme koje je ukupno potrebno za razminiranje lokacije.

Završetak izgradnje prvih stanova u okviru projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti očekuje se u prvom kvartalu 2020. i to u Vranju, kažu u ministrastvu.

Radovi su najpre počeli na izgradnji stanova u Vranju i Nišu, 8. februara ove godine. U Nišu se gradi 190 stanova, u dve zgrade, a vrednost radova je 799.224.642 dinara bez PDV-a.

U Vranju se gradi 186 stanova u četiri zgrade, a vrednost izvođenja radova je 746.778.759 dinara bez PDV-a.

Radovi na izgradnji dve zgrade sa 200 stanova u Kraljevu, u naselju Ribnica, započeti su 22. aprila i njihova vrednost je 776.672.252 dinara bez PDV-a.

U Kragujevcu su, takođe, radovi započeti 22. aprila. Grade se dve zgrade sa 216 stanova, u naselju "Denino brdo". Vrednost izvođenja radova je 844.000.000 dinara bez PDV-a.

Radovi u Novom Sadu na izgradnji prvih 548 stanova u tri zgrade, u naselju Jugovićevo, započeti su 7. avgusta, a njihova vrednost je 2.264.466.614 dinara, bez PDV-a.

Kada je reč o Sremskoj Mitrovici, gradnja stanova je krenula 10. septembra. Gradiće se 190 stanova u tri zgrade, koliko će ukupno i biti izgrađeno u tom gradu u okviru projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Vrednost radova je 749.285.196 dinara bez PDV-a.

Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. kad je održana konstitutivna sednica vladine Komisije za pripremu predloga programa izradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. u Narodnoj skupštini.

U prvoj fazi projekta predviđena je izgradnja oko 8.000 stanova u sedam gradova. Pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.