Izvor: Blic | Subota, 26.10.2019.| 13:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi vlasnik IMR na 750 ari u Rakovici napraviće mini-grad? - Planirana gradnja parkova, šetališta i kulturnih sadržaja

(Foto: Youtube screenshot)
Na 75.000 m2 kojima je svojevremeno svakodnevno stupalo 7.000 radnika bivšeg industrijskog giganta IMR više neće biti hale, magacini, mašine i radnici prljavih ruku. Kako piše Blic Biznis, novi vlasnik ove kompanije Zvonko Gobeljić razradio je plan za projekat koji će se prostirati na prostoru od 750 ari u beogradskoj opštini Rakovica.

- Biće to nešto što Beograd još nije video, nešto potpuno reprezentativno, kombinacija parkova, šetališta, kulturnih i mnogo drugih sadržaja - mesto gde ćete moći pogledati dobru predstavu i film, a istovremeno i provesti vikend - kaže dobro obavešten izvor.

Na pitanje da li će na prostoru bivšeg rakovačkog giganta biti i tržni centar, naš sagovornik je odgovorio negativno uz argument da je Beograd zasićen šoping molovima.

Kako dodaje, plan je u načelu definisan, ali detaljnije će biti razrađen vrlo brzo, nakon što transakcija oko kupovine IMR bude okončana. Gobeljić je naime, uplatio prvu ratu od 586 miliona dinara, a ostatak do 1,1 milijardu uplatiće u narednih nekoliko dana. Kupoprodajni ugovor potpisaće za osam dana, a rok za plaćanje celokupne vrednosti je tri nedelje.

Podsetimo, Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo Hempro iz Beograda za 1,1 milijardu dinara. Opširnije o tome ko je vlasnik ovog konzorcijuma, Zvonko Gobeljić, čitajte u posebnoj vesti.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.