NavMenu

Nova marina za jahte u Bonićima - Tivatsko brodogradilište Navar Incorporated pokrenulo proceduru za širenje nautičkog centra

Izvor: Vijesti Subota, 26.10.2019. 11:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ihi/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Navar Incorporated iz Tivta pokrenula je proceduru za dobijanje dozvole za širenje svog nautičkog centra u tivatskom naselju Bonići, a Agencija za zaštitu prirode i životne sredine Crne Gore započela je javnu raspravu o Elaboratu procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekta nautičkog turizma, odnosno marine u Katastarskoj opštini Tivat i dela akvatorijuma u zahvatu Državne studije lokacije "Deo Sektora 22 i Sektor 23", opština Tivat.

U skladu sa onim što predviđa Državna studija lokacije za ovaj deo tivatske obale, Navar namerava da pristupi drugoj fazi izgradnje planirane luke nautičkog turizma, koju je ta kompanija ovde započela pre desetak godina. Na prostoru severno od svog postojećeg remontnog brodogradilišta za jahte Navar planira marinu sa tridesetak vezova za plovila dužine do 20 metara.
Prvo će se na prostoru od kraja aktuelnog brodogradilišta severno prema starom mandraću ispod srednjevjekovnog letnjikovca Verona, ukupne površine 1.057 m2, ispod objekta nekadašnje stare ciglane Račica, graditi novi obalni zid, a potom u moru postaviti plutajući valobrani i privezni gatovi za smeštaj manjih plovila za sport i rekreaciju, odnosno jahti.

Površina nove operativne obale koja će se graditi na sada potpuno neuređenoj šljunkovito-muljevitoj obali je 2.595 m2, a na njoj će se potom izgraditi i prizemni servisni objekat ukupne bruto građevinske površine 268 m2. U toj zgradi će biti smešteni prijemno-informacijski punkt marine, prostorije za osoblje, kancelarije, vešeraj, toaleti i mokri čvorovi, magacin rezervnih delova....

Servisni objekat koji se sastoji iz tri konstruktivne celine će, kako je navedeno u Elaboratu, služiti za pružanje turističkih usluga nautičkim turistima. Javna rasprava o Elaboratu trajaće do 21. novembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.