Izvor: Promo | Petak, 25.10.2019.| 15:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Armont SP učestvovala u rekonstrukciji Palate pravde

Završena je obnova Palate pravde, najvećeg pravosudnog objekta u Srbiji, u čijem podmlađivanju je učestvovala i kompanija Armont SP. Zgrada, izgrađena pre 50 godina, temeljno je rekonstruisana i modernizovana.

Respektabilno zdanje zadržalo je prvobitni spoljni izgled, a sačuvan je i deo originalnog enterijera u vidu karakterističnih zidova od opeke, uz značajna estetska i funkcionalna unapređenja.

Na restauriranoj i očišćenoj fasadi u potpunosti su zamenjeni stakleni delovi fasade, a pri tom su korišćeni stakleni paketi sa najsavremenijim premazima i izvanrednim termičkim performansama.

Novi prozorski nizovi se estetski odlično uklapaju, a korišćen je sistem aluminijumskih prozorskih sistema Schüco,sa dodatnim specijalnim profilima posebno razvijenim za ovaj projekat (površina ugrađene fasadne bravarije je 5.000 m2).

Zamenom aluminijumskie bravarije na fasadi objekta, kao i u atrijumima, objekat je postao značajno osvetljeniji, a lanterne na krovu (Schüco) površine 400 m2, dodatno su učinile prostor prozračnim. Stakleni pregradni zidovi takođe su doprineli utisku da je zgrada "prodisala" i da je prostor veći.

I na ovom projektu korišćena su specifična i unikatna Armonet projektna rešenja koja za rezultat imaju vrhunski estetski i funkcionalni doživljaj na jednom od najznačajnijih i najprepoznatljivijih beogradskih zdanja.

Očekuje se da će Palata pravde, osvežena i podmlađena, od oktobra 2019. godine krenuti sa radom u punom kapacitetu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.