NavMenu

Oglašena nova prodaja JAT tehnike, početna cena 10,2 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2019. 13:41
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Ministarstvo pirvrede oglasilo je novu prodaju preduzeća JAT Tehnika u postupku javnog prikupljanja ponuda.

Kako se navodi u tenderu, prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, vrednost preduzeća 31. decembra 2018. godine iznosila je 20.499.814 EUR, dok početna cena iznosi 50% od procenjene tržišne vrednosti, odnosno oko 10,2 mil EUR.

Predmet prodaje čini udeo od 95,4093% ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Republike Srbije, udeo od 2,7273% ukupnog kapitala u vlasništvu Republičkog fonda za PIO, udeo od 1,0804% ukupnog kapitala u vlasništvu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, udeo od 0,1574% ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, na prodaji je i 0,6256% kapitala u vlasništvu lokalne samouprave, Opštine Pećinci, Grada Pančeva, Opštine Alibunar, Opštine Kovin, Grada Vršca i Opštine Aranđelovac.

Otvaranje ponuda održaće se 14. novembra u 10 sati u prostorijama Ministarstva privrede.

Više informacija o javnom pozivu možete videti OVDE.


Podsetimo, prethodni tender za privatizaciju ovog preduzeća koje se bavi popravkom i održavanjem letelica i svemirskih letelica, bio je raspisan početkom spetembra, da bi Ministarstvo privrede 13. oktobra odlučilo da poništi postupak privatizacije JAT Tehnike. Prvi poziv za prodaju kapitala ovog javnog preduzeća objavljen je u junu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.