NavMenu

Rekonstrukcija putne infrastrukture na Zlatiboru

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2019. 10:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)Ilustracija
Na teritoriji opštine Čajetina u toku je asfaltiranje nekoliko puteva, a ukupna vrednost investicija u putnu mrežu opštine ove godine je 170 miliona dinara, dok se za sledeću godinu planira povećanje.

Saobraćajnica duga 700 metara i širine pet metara koja vodi do novog naselja u Vlaovini i pored zemljišta koje se planira za gradnju objekata, jedan je od puteva koji se ove godine asfaltiraju u opštini Čajetina. Osim deonice na Zlatiboru, trenutno se radi u Šljivovici, radilo se i u Mušvetama i u Krivoj Reci, a za naredne dane planirani su putevi u Sirogojnu, Alinom Potoku, Trnavi, Gostilju i Ljubišu. Izvođač radova je preduzeće Standard iz Bajine Bašte, koje je angažovano po poslednjem tenderu.

- Sa završetkom ovih putnih pravaca, u poslednje četiri godine je asfaltirano 80 kilometara novih puteva. Za sledeću godinu mogu da najavim da će biti više sredstava za izgradnju putnih pravaca s obzirom da smo ove godine imali nekoliko krupnih kapitalnih investicija i imali smo dosta troškova za te investicije pa su sredstva za puteve ove godine bila nešto manja. Ove godine će biti značajno veća i sasvim sam siguran da sve ono što nije urađeno u prethodnih nekoliko godina da će se uraditi u toku 2020. godine - kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Trenutno se radi i na popravljanju puteva u Čajetini, dok je na Zlatiboru planirano da se radi tokom naredne nedelje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.