NavMenu

Stigla nova ponuda za Kraš - Kappa Star Limited nudi 1.050 kuna po akciji?

Izvor: Novosti Petak, 25.10.2019. 09:44
Komentari
Podeli
(Foto: beats1/shutterstock)
Nakon ponude Mesne industrije Braća Pivac za preuzimanje konditorske kompanije Kraš po ceni od 430 kuna po akciji, na hrvatskoj berzi je objavljena ponuda neimenovanog ponuđača po ceni od čak 1.050 kuna.

Ponuda, koja je gotovo dva i po puta veća cena od one koju je podnela mesna industrija Braća Pivac, se odnosi na 80.000 pojedinačnih akcija, što iznosi 5% ukupnog broja. Sredstva za ovu transakciju su već deponovana i svi akcionari mogu da prodaju akcije, bez bilo kakvog udruživanja.

Prema dobro obaveštenim izvorima i na osnovu dešavanja u prethodnih mesec dana, velika je verovatnoća da cenu od 1.050 kuna nudi kompanija Kappa Star Limited, koja je u prethodnom periodu stekla 23,97% akcija Kraša.

Kupovinom dodatnih akcija, ova kompanija bi stekla 30% akcija, o čemu se prethodnih dana dosta govorilo u javnosti. Nastavljujući da akcionarima nudi ovu visoku cenu, daje se zaključiti da ponuđač, ukoliko je u pitanju Kappa Star Limited, ima ozbiljne namere kada je ova kompanija u pitanju.

Nebojša Šaranović, vlasnik Kappa Star Limited grupa, i dalje je nedostupan za bilo kakav komentar na temu kupovine akcija Kraša i dešavanja na Zagrebačkoj berzi.

Da podsetimo, Hanfa (Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga) je odobrila ponudu Braće Pivac za preuzimanje zagrebačke kompanije Kraš, nakon što je Mesna industrija iz Vrgorca pred zatvaranje Zagrebačke berze u utorak objavila ponudu o preuzimanju.

Imajući u vidu da je neimenovani ponuđač ponudio značajno veću cenu akcija, može se očekivati da će nastati nove promena u vlasničkoj strukturi, te je moguće da će Kappa Star Limited grupa postati većinski akcionar, tvrde stručnjaci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.