NavMenu

Sanacija 25 bunara za vodosnabdevanje u Kikindi vredna 20 miliona dinara - U planu gradnja fabrike vode

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 16:52
Komentari
Podeli
(Foto: Pokrajinska vlada)
U kikindskoj mesnoj zajednici Nakovo u toku je rekonstrukcija bunara koji 15 godina nije bio u funkciji. Ovaj bunar jedan je od 25 predviđenih projektom, koji će biti sanirani do kraja fabruara naredne godine. Ukupna investicija je vredna oko 20 miliona dinara. Pokrajina je obezbedila 60%, dok je iz gradskog budžeta izdvojen ostatak sredstava.

- Imajući u vidu inicijativu Kikinde da je neophodno uložiti finansijska sredstva u sanaciju izvorišta, mi smo se opredelili da izdvojimo sredstva za to. Ovi bunari nisu sanirali od kad su izgrađeni i pušteni u funkciju. Mislim da je ovaj projekat neophodan, jer na ovaj način povećavamo kapacitet, s jedne strane, a sa druge kvalitet pijaće vode - rekao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov potvrdio je da je sanacija bunara predviđena u skoro svim naseljenim mestima, a oni će činiti sastavni deo sistema buduće fabrike vode.

- U vrlo kratkom periodu, imaćemo veoma kvalitetne bunare, što će buduće snabdevanje vodom učiniti boljim. Osim toga, ovaj projekat je i bazično veoma značajan, jer radimo kako treba. Što se same vode tiče, bavimo se bunarima, cevima i na kraju ćemo se baviti postrojenjem i to sve čini kompleksansistem fabrike vode - rekao je Markov.

Bunar u Nakovu, jedan od 25 obuhvaćenih projektom, izgrađen je još 1978. godine. Pre 15 godina pretrpeo je havariju i od tada nije u funkciji. Sanacija podrazumeva vađenje pumpe i cevi koje su upale u bunar i sprečile dotok vode, a završetkom radova očekuje se bolje vodosnabdevanje Nakova, uzimajući u obzir da selo trenutno ima dva bunara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.