NavMenu

Bosnalijek planira proširenje kapaciteta - Do 2024. godine 60 novih proizvoda

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 16:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bosnalijek.rs)Ilustracija
Čelnici Bosnalijeka najavili su ambiciozan plan kompanije za period do 2024. koji podrazumeva dodatna ulaganja i proširenje kapaciteta.

U razgovoru sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem, generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović i izvršni direktor za finansije ove kompanije Adnan Hadžić upoznali su premijera s rezultatima poslovanja najstarije farmaceutske kompanije u BiH koja je već nekoliko godina u privatnom vlasništvu.

Uzunović je napomenuo da je Bosnalijekov proizvod Lysobact u septembru bio najprodavaniji lek od svih prodatih u Rusiji gdje je u prošlom mesecu prodato više od milion komada ovog farmaceutskog proizvoda, saopšteno je iz kancelarije za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

U poslednjih pet godina broj zaposlenih u Bosnalijeku se povećao za oko 300 i sad ih u ovoj kompaniji radi više od 900, u svetu imaju devet predstavništava, pet ćerki kompanija, a imaju više 240 proizvoda među kojima su lekovi, dodaci ishrani i kozmetika s posebnom namenom.


U poslednjih pet godina su, kako je navedeno, napravili 120 novih proizvoda, a plan je da se u naredne četiri godine proizvede još 60 novih. Samo u ovoj godini su imali oko 25 mil EUR investicija, a dividenda se isplaćuje redovno svake godine.

Posebna odlika Bosnalijeka je njihova društvena odgovornost, o čemu ne govore mnogo u javnosti, jer su pokrovitelji brojnih manifestacija, podržavaju sportska i druga udruženja i rad mnogih ustanova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.