Izvor: Tanjug | Četvrtak, 24.10.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stigao prvi teretni voz iz Kine sa opremom za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte

(Foto: Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture)
Teretni voz kineskih železnica China Railway Express sa opemom za gradnju brze pruge u Srbiji stigao je danas iz Kine u Beograd, a dočekali su ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik ministra trgovine Kine Chen Keming.

Voz je u železničkoj stanici Novi Beograd uz "dugu sirenu" "presekao" crvenu vrpcu, čime je označeno zvanično uspostavljanje prve železničke kargo linije između dve zemlje.

Na crvenoj traci je, inače, na srpskom i kineskom jeziku pisalo: "Prvi put dolazi u Srbiju", a na vozu je sa strane ispisano: "Kineske železnice pozdravljaju srpski narod".

Predsednik Vučić i Chen rukovali su se sa mašinovođom i čestitali mu na uspostavljenoj liniji.

To je prvi direktan voz iz Kine za Srbiju i dovezao je više od 500 tona opreme za izgradnju brze pruge u našoj zemlji. Voz u svom sastavu ima 28 vagona sa kontejnerima.

Krenuo je 24. septembra iz kineskog grada Đinana, u provinciji Šangdong i prešao oko 10.500 kilometara, a trasa voza je bila: Kina, Mongolija, Rusija, Belorusija, Poljska, Mađarska i Srbija.

U toj kompoziciji nalazi se oprema koju kineske kompanije koriste za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Reč je o opremi za sisteme kontaktne mreže, kao što su: transformatori, kablovi, integrisani sistemi automatizacije za trafo stanice, sistemi daljinskog upravljanja za kontaktnu mrežu, sistemi za napajanje strujom kontaktne mreže i druga oprema za brzu prugu.

Navedena oprema za vučnu podstanicu i kontaktnu mrežu važan je deo "energetskog podsistema" u Tehničkim specifikacijama interoperabilnosti.

Materijali za kontaktnu mrežu, koji su stigli iz Kine u Srbiju, ispunjavaju sve evropske standarde i poseduju sve potrebne sertifikate za izgradnju pruge za velike brzine.

Železnički transport iz Kine u Srbiju osigurava snabdevanje opremom za projekta brze pruge Srbija - Madarska i ubrzaće realizaciju radova na terenu.

Modernizacija pruge Beograd Centar - Stara Pazova, duge 34,5 kilometra, deo je projekta izgradnje pruge za velike brzine do 200 km na sat, između Beograda i Budimpešte.

Vrednost ugovora za modernizaciju i izgradnju brze pruge na deonici Beograd Centar - Stara Pazova je 350 mil USD.

Izvođač radova je kineski konzorcijum China Railway International i China Communications Construction Company, a rok za izvodenje radova je 36 meseci počev od 5. juna 2018. godine.

Otvaranje železničke kargo linije između Kine i Srbije stvara mogućnosti i za sve privrednike iz Srbije, ali i regiona, da mogu svoju robu da izvoze na kinesko tržište, kao i da uvoze potrebnu robu iz Kine, jer je železnički transport mnogo isplativiji od vazdušnog i pomorskog saobraćaja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.