Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.10.2019.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan tender za rekonstrukciju centralnog parka u Irigu

Ilustracija (Foto: Andrew Angelov/shutterstock)
Opština Irig raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova u dve partije - na rekonstrukciji centralnog parka i uređenju dečjeg igrališta.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, u okviru pripremnih radova radiće se sečenje drveća, rušenje postojećih trotoara i staza, rušenje postojeće fontane, a potom će biti rađeni zemljani radovi koji između ostalog podrazumevaju nabavku humusa.

Zatim će uslediti izrada kolovozne konstrukcije - nabavka drobljenog kamena i behaton i betonskih ploča.

Projektom rekonstrukcije parka koji je izradila kompanija Andzor Engineering d.o.o. iz Novog Sada, predviđeno je da se postojeća pešačka staza duž ulice Vojvode Putnika ukine zbog bezbednosti pešaka, a na njenom mestu biće odvod atmosferske kanalizacije. Česma u parku će po projektu biti zadržana, a prostor oko nje rekonstruisan i uređen, sa novim klupama.

U centru parka predviđen je mali trg sa spomenikom, a u planu je i fontana.

Kada je reč o drugoj partiji, odnosno uređenju dečjeg igrališta, prema projektu su predviđene sprave za decu (peščanik, tobogan, mostić, kućica, vratilo, klackalica, ljuljaška i tako dalje), izrađene od obrađenog drveta četinara, a površina unutar igrališta biće presvučena tartan podlogom.

Javni poziv za izvođače radova otvoren je do 25. novembra 2019. godine.

Detalje tendera pogledajte OVDE.

Kako je eKapija ranije pisala, radovi na rekonstrukciji parka trebalo bi da krenu početkom 2020. godine.

B. P.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.