NavMenu

Raspisan tender za rekonstrukciju centralnog parka u Irigu

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 15:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrew Angelov/shutterstock)Ilustracija
Opština Irig raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova u dve partije - na rekonstrukciji centralnog parka i uređenju dečjeg igrališta.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, u okviru pripremnih radova radiće se sečenje drveća, rušenje postojećih trotoara i staza, rušenje postojeće fontane, a potom će biti rađeni zemljani radovi koji između ostalog podrazumevaju nabavku humusa.

Zatim će uslediti izrada kolovozne konstrukcije - nabavka drobljenog kamena i behaton i betonskih ploča.

Projektom rekonstrukcije parka koji je izradila kompanija Andzor Engineering d.o.o. iz Novog Sada, predviđeno je da se postojeća pešačka staza duž ulice Vojvode Putnika ukine zbog bezbednosti pešaka, a na njenom mestu biće odvod atmosferske kanalizacije. Česma u parku će po projektu biti zadržana, a prostor oko nje rekonstruisan i uređen, sa novim klupama.

U centru parka predviđen je mali trg sa spomenikom, a u planu je i fontana.

Kada je reč o drugoj partiji, odnosno uređenju dečjeg igrališta, prema projektu su predviđene sprave za decu (peščanik, tobogan, mostić, kućica, vratilo, klackalica, ljuljaška i tako dalje), izrađene od obrađenog drveta četinara, a površina unutar igrališta biće presvučena tartan podlogom.


Javni poziv za izvođače radova otvoren je do 25. novembra 2019. godine.

Detalje tendera pogledajte OVDE.

Kako je eKapija ranije pisala, radovi na rekonstrukciji parka trebalo bi da krenu početkom 2020. godine.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.