NavMenu

Zrenjaninci će imati još jedan vrtić u naselju Putnikovo

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 24.10.2019. 09:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji novog dečijeg vrtića u zrenjaninskom naselju Putnikovo u završnoj su fazi. Na samom objektu su privedeni kraju svi građevinski radovi, postavljena je kompletna stolarija, urađena je spoljna fasada i zaštitna ograda, kao i rasveta u dvorištu.

Ofarbani su unutrašnji zidovi i plafoni i postavljeni sanitarni čvorovi. Trenutno se popločavaju prilazne staze, dok se u unutrašnjosti obavljaju pripreme za postavljanje podnih obloga.

Površina objekta je 742,62 m2, a radove finansiraju Republika i Grad Zrenjanin, uz podršku Evropske investicione banke. Ugovorena vrednost radova je 55 miliona dinara, a grad je za tu namenu opredelio 38 miliona dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da već dugo postoji potreba za jednim ovakvim objektom u tom delu grada i da će njegovim otvaranjem biti rešen problem organizovanog smeštaja mališana sa teritorije MZ Bolnica-Berbersko.


Očekuje se da ovaj vrtić počne da radi u drugom polugodištu tekuće školske godine, a u planu je početak izgradnje još jednog vrtića, u najvećem gradskom naselju Bagljaš.

Vrtić u naselju Putnikovo biće 21. objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. U gradu trenutno, u punom kapacitetu, radi 19 vrtića, kao i vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Đorđe Joanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.