NavMenu

Na Žabljaku počela izgradnja luksuznog hotela Durmitor - Investicija vredna 20 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 07:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Statis i predsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević položili su na Žabljaku kamen temeljac hotela Durmitor koji se gradi u okviru projekta vrednog 20 mil EUR.

Premijer je tom prilikom ocenio da će turistički kompleks kada bude završen biti jedan od najlepših u regionu.

- Zahvaljujući Hotelu Durmitor, Žabljak će predstavljati planetarno Crnu Goru kao jednu od najboljih turističkih i investicionih destinacija - kazao je na predsednik Vlade.

Premijer je iskazao zahvalnost i poštovanje vlasniku hotela rekavši da je razumeo Vladine planove da razvija Severni region na kvalitetan način i sa najvećim standardima i odlučio da investira na Žabljaku

- Uradio je projekat kojeg smo sada videli, kojim se možemo ponositi, projekat i čitav kompleks kojem ćemo se diviti i uživati za naredne dve i po godine - kazao je premijer Duško Marković, navodi se na sajtu Vlade Crne Gore.

Predsednik Vlade je podsetio da su se u prošlosti na Žabljaku teško razumevale kvalitetne i nove inicijative, i dodao da ga raduje da ovog puta nije bilo rezervi.

- Verujem da će Žabljak ne samo biti kvalitetno mesto na ponos Crnoj Gori, nego će nas Žabljak planetarno predstavljati kao jednu od najboljih investicionih i turističkih destinacija. Ovaj hotel neće biti samo turistička ponuda, već će stvoriti nove velike mogućnosti, ne samo za one koji se bave privredom, nego i za pojedince koji će moći na bazi ovog potencijala i resursa da pronalaze prilike za sebe. Ovde će biti i kvalitetnije obrazovanje, kvalitetnije usluge i kvalitetnija infrastruktura. Sve će biti drugačije kada ovaj hotel bude otvoren. Možda će nas i podstaći da rešimo i pitanja starih hotela koji su zatvoreni, ali naravno i novih, sa sličnom ponudom - kazao je predsednik Vlade.

Predsednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević rekao je da su ovom planinskom centru nedostajali upravo veliki hoteli i da će novi hotel Durmitor biti zvezda, ne samo severa Crne Gore već i regiona, te da će promeniti lice Žabljaka.

Projekat podrazumeva gradnju hotela spoljašnjeg izgleda nalik nekadašnjem objektu, ali sa pet zvezdica, opremljenog svim pratećim sadržajima poput spa i velnes centra, sale za konferencije, kao i 12 vila uklopljenih u ambijent.

Vrednost projekta je 20 mil EUR. Planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih, pri čemu će, kako je saopštio vlasnik, prioritet pri zapošljavanju imati građani Žabljaka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.