Izvor: eKapija | Sreda, 23.10.2019.| 18:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja sistema za vodosnabdevanje u Bosilegradu

Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)
Stanovnici opštine Bosilegrad imaće pristup kvalitetnoj vodi za piće zahvaljujući radovima koji se trenutno nalaze u završnoj fazi.

- Izgradnjom vodovoda rešićemo naš dugogodišnji problem sa stabilnim snabdevanjem vodom, i više od 4.500 ljudi koji žive u naselju Dobri dol i selima Rajčilovci, Radičevci i Mlekominci imaće kvalitetnu vodu za piće, uz smanjenje gubitaka u sistemu vodosnabdevanja - rekao je Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad koja učestvuje u finansiranju projekta sa 9.300 EUR.

Kroz aktivnosti dobrog upravljanja koje se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske, uspostaviće se efikasan sistem za obračun i merenje kapaciteta i distribucije vode.

Troškove radova od 310.000 EUR, koji podrazumevaju izgradnju više od sedam kilometara cevovoda i osposobljavanje sistema za vodosnabdevanje Roda, finansirale su podjednako EU preko programa EU PRO i Vlada Republike Srbije, navodi se na sajtu Delegacije EU u Srbiji.

Izvođač radova je grupa koju čine Javno preduzeće za komunalije i usluge Usluga iz Bosilegrada i Hidrokomerc d.o.o. iz Lučana, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Bosilegrad, dok je rok za završetak 280 dana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.