Izvor: eKapija | Utorak, 22.10.2019.| 11:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS vodi kompanije na sajam privrede u Splitu

(Foto: YouTube/screenshot)
Privredna komora Srbije (PKS) prvi put organizuje nastup srpskih firmi na 23. međunarodnom sajmu SASO 2019, vodećem privrednom događaju u Hrvatskoj. Sajam će se održati od 23. do 26. oktobra u Splitu, a Srbiju će predstaviti sektori mašinske, građevinske, metalske i industrije nameštaja, kao i usluga u građevinarstvu.

Na štandu PKS predstaviće se kompanije Mašino plus Kikinda, Građevinar Ivanjica, Ram International Beograd, Schlafaria Beograd, Fabrika bakarnih cevi Majdanpek, Animo Valjevo.

U saopštenju PKS je naglašeno da je za srpsku privredu Hrvatska značajno izvozno tržište na kojem, već četvrtu godinu zaredom, beležimo suficit u razmeni.

- Tržište Hrvatske nudi znatno veće mogućnosti za plasman naših proizvoda, a sajam u Splitu biće dobra prilika da naši izvoznici predstave proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Hrvatske i izlagačima iz drugih zemalja - rekao je Aleksandar Radovanović, rukovodilac Centra za regionalnu saradnju PKS.

Sajam SASO održava se nakon turističke sezone, kada se planiraju i izvode radovi na obnovi turističkih objekata, investira u bazene, energetsku efikasnost, uređenje enterijera i eksterijera, kako bi se na vreme i što bolje pripremili za sledeću sezonu.

Manifestacija je tradicionalno najznačajniji privredni skup i okuplja više od 100 izlagača iz Hrvatske i inostranstva.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.