Izvor: Beta | Utorak, 22.10.2019.| 10:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

I Hrvatska ulazi u bitku za VW fabriku

(Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)
Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrednu više od 1 mlrd EUR, koliko nemački proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) planira da uloži u svoju novu fabriku, piše Večernji list.

Hrvatska će tako ući u novi krug pregovora Folksvagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresovane – Srbijom, Bugarskom i Rumunijom, naveo je Večernji list pozivajući se na izvore iz hrvatskog Ministarstva privrede.

Kako prenosi Hina, reč je o fabrici koju su Nemci nameravali da grade u Turskoj, ali su odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofanzive u Siriji.

Folksvagen je nameravao u Turskoj da gradi novu fabriku u blizini Izmira, a vrednost te investicije procenjena je na 1,3 milijarde evra.

Nemački automobilski div planira u novoj fabrici da proizvodi 300.000 vozila godišnje i da zaposli 4.000 ljudi, piše Večernji list.

Tvornica u Turskoj je trebala početi s proizvodnjom Pasata i Škoda Superb 2022. Folksvagen proizvodnju tih marki želi da izmesti iz Nemačke, odnosno Češke, kako bi u tamošnjim pogonima proizvodio automobile na električni pogon.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.