Izvor: Beta | Utorak, 22.10.2019.| 15:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Srbija može da ponudi Folksvagenu veće subvencije od drugih" - Nemci poručuju da ne traže alternativne lokacije za fabriku

(Foto: YouTube/screenshot)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sastanku sa ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom ponovo povesti incijativu da nemačka kompanija "Folksvagen" dođe da posluje u Srbiji.

- Daćemo sve od sebe. Srbija nije član Evropske unije kao Bugarska i Rumunija, a nemamo veliko tržište kao Turska - izjavio je Vučić u Vranjskoj Banji za televiziju Pink.

On je objasnio da postoje tehnički problemi zbog toga što Srbija nije član EU, ali da ipak Srbija može da ponudi subvencije za tu stranu kompaniju koje drugi ne mogu.

Volkswagen: Ne tražimo alternativne lokacije za novu fabriku

Volkswagen ne traži alternativne lokacije za izgradnju nove fabrike automobila u Turskoj, rekao je agenciji Rojters Andreas Tostman, šef proizvodnje nemačke fabrike automobila, prenosi Slobodnaevropa.

Ranije ovog meseca, nemački proizvođač je saopštio da je odložio odluku o izgradnji fabrike automobila u Turskoj nakon međunarodnih kritika zbog vojne ofanzive u Siriji.

- Pratimo razvoj događaja. Planovi za Tursku su trenutno na čekanju. Ne gledamo aktivno alternativne lokacije - rekao je Tostman.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.