Izvor: biznisinfo.ba | Ponedeljak, 21.10.2019.| 16:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bijeljinski Elvaco MetPro isporučio maketu Airbus-a vrednu 500.000 EUR - Avion namenjen za obuku vatrogasaca u Nemačkoj

Ilustracija (Foto: Printskrin)
Kompanija Elvaco MetPro iz Bijeljine uspešno je završila proizvodnju makete aviona Airbus 350 u prirodnoj veličini i isporučila je na nemačko tržište, rekao je Srni generalni menadžer kompanije Zoran Ristić.

Posao u Bijeljini završen je krajem septembra, a zatim su komponenete ovog aviona transportovane u Nemačku gde je u halama partnerske kompanije ponovo sklopljena i ofarbana.

Maketa će služiti za obuku vatrogasaca, simulacije požara i slično.

- Nakon toga konstrukcija je opet delimično rasklopljena i na putu je ka krajnjem korisniku - rekao je Ristić i istakao da je Elvaco MetPro ispoštovao sve rokove.

On je zadovoljan urađenim poslom vrednim oko pola miliona evra.

Airbus 350 jedan je od najvećih aviona na svetu, dug oko 40 metara, presek trupa je oko šest metara, a raspon krila oko 50 metara.

Bijeljinski Elvaco MetPro proizveo je čeličnu maketu ovog aviona u prirodnoj veličini, koja će služiti za obuku vatrogasaca, simulacije požara i slično.

Rade i za DHL

Kompanija Elvaco MetPro trenutno proizvodi i modularne kontejnere za nemačkog kupca. To su višenamenski kontejneri koji se mogu koristiti kao sanitarne jedinice, kao stambene jedinice i slično. Za ovu godinu planirano je da se napravi 200 takvih kontejnera, a ukupna vrednost posla je oko 700.000 EUR.

Prema Ristićevim rečima, do kraja godine očekuje da će biti završen i proces sertifikacije za ranije dogovoreni i potpisani posao proizvodnje kontejnera za transport robe, čiji će krajnji korisnik biti nemački DHL.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.