Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.10.2019.| 14:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Zvezdara teatru počela prodaja ulaznica za novembar

Iz predstave Osama - Kasaba u Njujorku (Foto: Nikola Vukelić)
Danas u 11 časova počela je prodaja ulaznica za novembar u Zvezdara teatru. Mesec počinje predstavom "Osama – Kasaba u Njujorku", koja je nastala prema romanu Vladimira Kecmnovića u dramatizciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj.

U predstavi igraju Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović. Ova emotivna i duhovita predstava, koju možete pogledati 4, 13. i 16. novembra, će vas povesti na putovanje kroz sećanja, strahove i nade.

U tri termina igraće se i predstava "Feliks". Možete je pogledati 14, 23. i 29. novembra. Ova najnovija predstava Zvezdara teatra u osnovi ima istiniti događaj, pretočen u veoma uzbudljivu i poučnu dramu o prevari. Glumačku ekipu čine Milutin Mima Karadžić, Filip Hajduković, Marko Gvero, Andrijana Oliverić, Mina Gligorić, Nikola Cvetković / Relja Janković.

Predstava "Ljubav u Savamali" je na repertoaru 12, 22. i 24. novembra. Priča o Romeu i Juliji iz Savamale, kako ju je predstavio pisac komada Ivan Lalić, je melodrama koja istražuje jednu veoma važnu temu - migrantsku krizu. Reditelj predstave je Darijan Mihajlović, a glumačku ekipu čine Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Možete pogledati i predstave "Klaustrofobična komedija", "Bajka o pozorištu", "Voz", "Suze su OK"...

Zvezdara teatru u goste dolaze i dve predstave "Jednočinke", A.P. Čehova u izvođenju Milanovačkog pozorišta i "Doktor Šuster", Dušana Kovačevića, gostovanje Regionalnog kulturno - umetničkog centra iz Koče, Albanija.

U foajeu pozorišta možete pogledati i izložbu "Preko scene do zvezda" koju čine portreti velikana koji su uveličali istoriju Zvezdara teatra. Ovom izložbom je obeleženo 35 godina Zvezdara teatra i početak sezone.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.