Izvor: Promo | Ponedeljak, 21.10.2019.| 14:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Koliko poslodavac brine o ostvarenju vašeg potencijala?

Istraživali smo koliko poslodavac brine o ostvarenju potencijala zaposlenih, pogotovo kada je u pitanju industrija koja beleži najveći rast, kako kod nas, tako i u svetu - IT industrija. Za sagovornike smo izabrali predstavnike kompanije koja posluje već tri decenije na našem tržištu, a koja je u poslednjih deset godina postala lider u tržišnoj utakmici sistem integratora - Saga.

Sebe predstavljaju kao "one stop shop", koji se IT-em bavi "od poda do plafona". Ipak, u ovom slučaju konkurencija su im gotovo svi koji rade u IT industriji: od pojedinca koji sam u sobi kuca kod, preko startapova do velikih IT kompanija.

Navode da su vrednosti utkane u Saginu organizacionu kulturu razlog zbog čega je ovaj poslodavac jedan od poželjnih u Srbiji.

- Ponude za IT početnike i IT stručnjake nisu istog kvaliteta. Vrednosti kompanije za koju treba da radite su one koje razmatrate kada želite sa nekim da sarađujete. S obzirom na to da je način na koji ćete da gradite svoju profesionalnu budućnost jedna od najbitnijih životnih odluka, svoj razvojni put sigurno nećete prepustiti slučaju - kažu u Sagi.

Zbog toga veruju da je potrebno planirati putanju razvoja karijere, te da u listi prioriteta stabilnost zauzima važno mesto.

- Na toj listi se visoko kotira i mogućnost da budete u okruženju koje vas podstiče da konstantno nadograđujete veštine, znanja i iskustva - smatraju u ovoj kompaniji.

Niihov stav je da je podsticajno okruženje inženjerski posao čini kompletnim, ukoliko podrazumeva sva četiri nivoa pristupa: zanatski, tehničarski inženjerski i projektantsko-konsultantski.

- Samo kada imate priliku da učestujete u celovitom ciklusu uspostavljanja informacionog sistema, što najčešće nije slučaj u outsourcing projektima za strana tržišta, možete da iskusite najlepši, kreativni deo posla i da na ličnom nivou budete povezani sa projektima na kojima radite - veruju u Sagi.

Kako pojašnjavaju, proces počinje identifikacijom zahteva korisnika, potom se nastavlja kroz analizu poslovnog problema, rađanje ideje koja će se razvijati i implementirati u sledećim fazama i posmatranja kako vaše delo "živi".

- Product Lifecycle Management je način na koji Saga razvija svoje softverske proizvode. To je kontinuiran proces, koji podrazumeva praćenje životnog ciklusa proizvoda i njegova stalna unapređenja - dodaju.

Ono što je sastavni deo ovog punog kruga jeste lična afirmacija zaposlenih. Oni stiču znanja iz različitih industrija i tako postaju aktivni učesnici kompletnog inženjerskog procesa. Veliki broj zaposlenih prolazi ceo ciklus i uključuje se veoma rano u proces kreiranja rešenja.

- Bez obzira na ulogu, niko ne preskače faze, samo su članovi multidisciplinarnih timova uključeni različitim intenzitetom. Zbog prirode posla technical lead, arhitekta rešenja, biznis analitičar, QA inženjer, UI dizajner uključuju se u realizaciju projekta u ranim fazama - objašnjavaju iz Sage.

U okviru ciklusa uspostavljanja informacionog sistema, postoji niz kraćih ciklusa. Oni svakom zaposlenom u Sagi omogućavaju da učestvuju, kako bi svi razumeli čitav proces.

- Tako zaposleni postaju domenski ekperti, koji zajedničkim snagama Sagu čine liderom, a jedni druge međusobno podstiču na učenje, još bolje rezultate i usvajanje naprednih pristupa poslu - zaključuju u ovoj kompaniji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.