NavMenu

Tematski bilten "Transport i logistika - Brže, dalje i jeftinije po zemlji, vodi i vazduhu" 26. novembra na eKapiji

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.10.2019. 12:54
Komentari
Podeli
Krajem septembra uspostavljena je prva železnička teretna linija između Srbije i Kine. Otvaranje ove kargo linije pružiće mogućnost privrednicima iz Srbije i regiona da svoju robu izvezu na kinesko tržište, ali i da uvezu potrebnu robu iz Kine.

U lukama u Srbiji u prvoj polovini ove godine pretovareno je 6,28 miliona tona tereta, što je rast od 14% u poređenju sa prvim polugodištem 2018. godine. S obzirom na to da je najavljeno da će u vodni saobraćaj u narednih pet godina biti uloženo više od 200 mil EUR, očekuje se da će se i učešće vodnih puteva u prevozu robe udvostručiti.

Srbija uskoro kreće u novi investicioni ciklus, a najviše sredstava biće namenjeno infrastrukturnim projektima. Ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu svakako je dobra vest za špeditere i logističare. Ako uzmemo u obzir da je tokom 2019. godine otvoreno više značajnih saobraćajnica, te najavljena izgradnja novih, možemo zaključiti da bolji uslovi znače i više posla za kompanije iz ove oblasti. Takođe, od 2000. do danas u Srbiji je izgrađeno oko milion kvadratnih metara logističkih i objekata za skladištenje i proizvodnju, a ovo tržište i dalje ima potencijala za rast.

Kako će već pokrenuti projekti i najavljene investicije uticati na tržište transporta i logistike u Srbiji? Koji su to trendovi i izazovi, a šta znači održivost u ovim oblastima? U kojoj meri su inovacione tehnologije zastupljene u sektorima transporta i logistike?

Na ova, ali i brojna druga pitanja o aktuelnim projektima, trenutnom stanju i potencijalima za dalji razvoj, pisaćemo u novom izdanju tematskog biltena "Transport i logistika - Brže, dalje i jeftinije po zemlji, vodi i vazduhu".

Razgovaraćemo sa svim relevantnim sagovornicima iz ove oblasti - od državnih struktura, kompanija koje se bave niskogradnjom, proizvodnjom saobraćajnih sredstava, opreme i signalizacije, preko investitora, do stručnjaka za saobraćaj.

Tematski bilten "Transport i logistika - Brže, dalje i jeftinije po zemlji, vodi i vazduhu" idealno je mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.