Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.10.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan tender za letove sa aerodroma Morava - Vrednost trogodišnjeg ugovora 5,7 mil EUR

(Foto: YouTube/screenshot)
Vlada Srbije raspisala je tender za izbor avio-prevoznika sa aerodroma Morava u Kraljevu.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje sedamdeset putnika i još jedan pomoćni avion koji je takođe stacioniran u Srbiji. Takođe, prevoznik mora imati najmanje 29 članova posade koji rade u Srbiji, uključujući četvoro zemaljskog osoblja, 10 pilota i 15 članova kabinskog osoblja, prenosi portal Exyuaviation.com.

Pored toga, kompanija mora imati petnaest agenata u call centru koji tečno govore srpski jezik. Kako se navodi u uslovima tendera, grupa prevoznika može podneti zajedničku ponudu.

Trogodišnji ugovor procenjen je na 5,7 mil EUR, a država će osigurati 297.800 EUR u 2019. i 2,7 mil EUR 2020. i 2021.

Linije koje su iz Kraljeva proglašene rutama od javnog interesa uključuju Beč i Solun, s tim da prve će linija za Beč funkcionisati tokom cele godine, počevši od 1. decembra 2019, dok će linija za Solun biti sezonska i trebalo bi da krene od sredine marta 2020.

Vlada zadržava pravo dodavanja novih ruta bez pokretanja novog tendera, međutim, vrednost ugovora za dodatne usluge ne sme prelaziti 5% ukupne vrednosti inicijalnog sporazuma.

Rok za predaju ponuda je 21. novembar 2019. godine u 10.00 sati, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.