NavMenu

IMR prodat za 1,1 milijardu dinara - Konzorcijum iz Beograda kupio nekadašnjeg giganta iz Rakovice

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.10.2019. 15:33
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je konzorcijumu koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo Hempro iz Beograda za 1,1 milijardu dinara.

Dana 30. septembra 2019. godine, u organizaciji Centra za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, održana je prodaja stečajnog dužnika AD Industrija motora Rakovica – u stečaju, Beograd, kao pravnog lica, metodom javnog prikupljanja ponuda.

Kako je ponuđena cena ispod 50% procenjene vrednosti, o njoj je odlučivao odbor poverilaca, koji je doneo odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra.

Vrednost IMR-a procenjena je na 2.931.478.556,72 dinara, a prihvaćena je ponuda Konzorcijuma Institut za izgradnju grada DOO Beograd i Hempro AD Beograd u visini od 1.100.100.000 dinara.

Najvažnija imovina IMR-a je poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, gde se u krugu fabrike nalazi 47 objekata, između ostalog sedam povezanih hala sa 15 objekata i sedam magacina i skladišta na ukupno 75.000 m2.

Imovina IMR-a su i samački hotel i upravna zgrada u Rakovici, ali i izdvojeni proizvodni kompleks u zlatiborskom selu Šljivovica, odnosno kompleks na lokaciji Ljubiš.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je novu prodaju Industrije motora Rakovica 30. avgusta, a kako je tada navedeno, za kupovinu su stigle dve ponude.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.