Izvor: eKapija | Subota, 19.10.2019.| 17:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počeo četvrti "Novosadski oktoberfest"

Ilustracija (Foto: g-stockstudio/shutterstock.com)
Simboličnim otvaranjem prvog pivskog bureta, sinoć (18. oktobra 2019.) je svečano otvoren četvrti po redu "Novosadski Oktoberfest" na Novosadskom sajmu.

Ova dvodnevna manifestacija od velikog značaja za turističku privredu Srbije i AP Vojvodine, tokom prethodne tri godine okupila je preko 15.000 posetilaca, mnoštvo izlagača, predstavnika najpoznatijih pivara i stotine zanatskih pivara, kao i proizvođače hrane, objavljeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Organizatori će i ove godine posetiocima omogućiti da pored pivskih giganata i 21 male pivare, prate nastupe poznatih muzičara iz zemlje i regiona, razna takmičenja, kao i takmičenje neafirmisanih bendova.

Podršku ovoj manifestaciji pružaju Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Ambasada Nemačke u Republici Srbiji i Nemačko-srpska privredna komora.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, naglasio je da je "Novosadski oktoberfest'' za svega nekoliko godina postao svojevrsni turistički proizvod i deo kulturnog miljea, ne samo Novog Sada, već i Srbije, a ovoj tvrdnji ide u prilog i činjenica da je ova svetska manifestacija u Novom Sadu uvrštena u deset najboljih "Oktoberfest" manifestacija koje se održavaju u čitavom svetu.

- Organizatori Color Media Communications i Novosadski sajam četvrti put za redom su pokazali da je Novi Sad zauzeo značajno mesto na turističkoj mapi Evrope. Statistika pokazuje da su prisutni posetioci i iz Azije, a porasla je i prodaja ulaznica za ovu manifestaciju. Novi Sad, koji s pravom nosi i zaslužuje titulu evropske prestonice kulture, jeste grad koji spaja istok i zapad, sever i jug, kapitalizam i socijalizam Aziju i Evropu - dodao je Đoković.

Posetioci ove godine mogu da uživaju i u gurmanskim specijalitetima, posebno od divljači, bavarskom duhu i bogatom muzičkom programu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.