NavMenu

Renovira se Muzej Ponišavlja - Nova galerija i veće prostorije za zaposlene

Izvor: Pirotske vesti Subota, 19.10.2019. 11:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić obišao je radove na proširenju poslovnih prostorija u dvorištu Muzeja Ponišavlja i renoviranju muzejske galerije.

Vasić je nakon obilaska kazao da su do sada zaposleni u Muzeju radili u ne baš adekvatnim uslovima kada je reč o prostornim zahtevima.

-U saradnji sa Ministarstvom obnovili smo krov, planiramo da uredimo i poboljšamo unutrašnjost ali je pre toga neophodno obezbediti ljudima koji rade u galeriji, prodavnici, administraciji dobar poslovni prostor. U poslednje vreme unapredili smo uslove za rad mnogim ustanovama i mislim da je na red došao Muzej. Ovde će biti izgrađeno negde oko 300 m2 poslovnih prostorija u dve faze. U ovoj fazi će oko 7.5 miliona dinara biti uloženo, naredne godine još toliko, Muzej će dobiti neuporedivo bolje uslove rad, kao i novu galeriju a ono što ostaje kao problem jeste da možda otvorimo prilaz iz Ulice Nikole Pašića ali to ne zavisi u potpunosti od nas. Razgovarali smo sa vlasnicima kuće, a mislim da je vreme da obnovimo te razgovore - kazao je gradonačelnik.


Direktor Muzeja Saša Jovanović kazao je novinarima da su nove prostorije Muzeju preko potrebne.

-Što se tiče kancelarija, nadamo se da će da bude onako kako je zamišljeno, da svako ima optimalne uslove za rad, a ono što se najavljuje kao problem jesu kadrovski problemi. Mi nemamo etnologa a nema ga ni u ovom delu Srbije i to je problem sa kojim se susrećemo. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo i te kadrovske probleme - kazao je direktor Jovanović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.