Izvor: eKapija | Nedelja, 20.10.2019.| 18:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Hala kraj Morave u kojoj su trenirali Kićanović i Obradović postaće košarkaška akademija - U planu rekonstrukcija vredna 3,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Hram čačanske košarke i košarkaši davne 1969. godine dobili su pokrivenu dvoranu u kojoj su do sada trenirale najveće legende poput Dragana Kićanovića, Radmila Mišovića, Željka Obradovića. Velikan grada košarke, Radmilo Mišović je znao da kaže da kada se "operu ruke u Moravi" nije teško biti najbolji.

Nakon 50 godine ovom hramu košarke potrebno je potpuna rekonstrukcija, izveštava agencija RINA, prenosi portal Reflektor. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su tek početkom godine uspeli da ozakone objekat, a da bi se lakše apliciralo za njegovu rekonstrukciju vlasništvo će biti prebačeno na grad.

- To je bila i želja i inicijativa skupštine KK, zbog mnogih stvari, održavanja ali i lakše aplikacije za rekonstrukciju, izgradnju i dogradnju. Hala je površine 3.600 m2, dok ukupan kompleks ima 6.000 m2. Ovo je korak ka rekonstrukciji koja neće biti ni malo jeftina. Okvirno premer radova je oko 3,5 mil EUR, ali Čačku dolikuje jedna košarkaška akademija - rekao je Todorović.

On je naveo da će u dvorani prioritet imati selekcije KK "Borac", ali i ostali kao što je KK "Žele" i ženske košarkaške ekipe.

Inače, idejni projekat rekonstrukcije hale urađen je 2015.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.