NavMenu

Nekadašnji Germanwings vraća se u Beograd 21. maja 2020. i leteće do Štutgarta

Izvor: Aviatica Petak, 18.10.2019. 17:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Povratak Eurowings-a u Beograd sa linijom iz Štutgarta, najavljeno za 2. jun 2020, biće pomereno ranije na 21. maj.

Aviokompanija Eurowings se vraća u Beograd 21. maja 2020, skoro dve nedelje ranije nego što je prvobitno planirano.

Ova kompanija, nekada poznata kao Germanwings, letela je do Beograda sa aerodroma Keln/Bon i Štutgart. Linija do Kelna je ukinuta na proleće 2012. a linija do Štutgarta je trajala do oktobra 2014. dok je kompanija još uvek poslovala pod starim imenom.

Nakon reformisanja kompanije i usvajanja novog imena, Eurowings se nije vratio na tržište Srbije, mada se početkom 2017. interesovao za uspostavljanje linije do Niša.

Eurowings posluje kao deo Lufthansa Grupe na hibridnom principu, tj. omogućava putnicima kako prevoz bez prtljaga po veoma niskim cenama tako i prevoz sa kompletnom uslugom. Kako je deo Lufthansinog sistema, Eurowings omogućava i transfere na druge letove aviokompanija iz ove grupacije (Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines).


Ponovno uspostavljanje linije ka Beogradu pomereno je unapred, na 21. maj umesto 2. juna, a kompanija će letova obavljati tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom.

Red letenja je takođe promenjen. Dok u utorak i četvrtak ostaje kako je i najavljeno (polazak iz Štutgarta u 7.35 utorkom i 6.00 četvrtkom), menja se red letenja za subotu. Polazak iz Štutgarta će biti u 7.00 umesto u 5.25 kako je ranije najavljeno, a povratak iz Beograda u 9.15, umesto u 7.40. Brojevi letova ostaju isti – od Štutgarta (STR) do Beograda (BEG) let ima oznaku EW2942, a povratni iz Beograda ka Štutgartu je EW2943.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.