Izvor: Tanjug | Petak, 18.10.2019.| 16:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Taksistima će država kupiti i po taksimetar i fiskalni štampač

(Foto: Andresr/shutterstock.com)
Država će taksistima finansirati kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača čija je ukupna vrednost oko 160 EUR, a ova oprema biće nabavljena preko tendera nadležne institucije taksistima će biti uručena direktno bez naknade, piše Blic.

Neimenovani izvor lista navodi da će tako taksisti uštedeti a da će država biti u prilici da opremu nabavi jeftinije i do 20%, s obzirom na veliku količinu taksimetara i fiskalnih štampača koje bi naručila.

Obezbeđivanjem opreme taksistima, država će doći u priliku da ih na terenu praktično kontroliše i sankcioniše, jer će zahvaljujući umreženim taksi vozilima inspekcije moći brže da reaguju.

Ranije je najavljeno da taksisti biti u prilici da nabavljaju nova vozila uz finansijsku pomoć države. Uslovi za državnu pomoć biće da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi.

Procene su da ove uslove ispunjava između 12.000 i 13.000 taksista od ukupno 17.400 taksista u Srbiji. Najviše taksista radi u Beogradu - 6.500, a potom u Novom Sadu - 1.400, objavio je Blic.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.