Izvor: eKapija | Petak, 18.10.2019.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novosađani će imati novu ambulantu na Adicama - Uskoro tender za izvođača radova

Ilustracija (Foto: MIND AND I/shutterstock.com )
Kao što je predviđeno nacrtom Plana detaljne regulacije novosadskog naselja Adice, u bloku između Smederevske ulice, Sime Šolaje, Žikice Jovanovića i Banjalučke gradiće se nova ambulanta.

Planirana površina objekta je oko 1.035 m2, a službe koje će ovde imati svoj prostor su: opšta, pedijatrija, stomatologija, laboratorija, polivalentna patronaža i ginekologija.

- Tender će uskoro raspisati Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove. Realno je očekivati da će najviše stanovnika Adica gravitirati ka ovom objektu, ali u njega kao i u svaki drugi objekat, mogu da dolaze stanovnici bilo kojeg dela grada, u zavisnosti od izabranog lekara - kaže za eKapiju Zorka Baković, PR Doma zdravlja Novi Sad.

Ugovor o projektu za izgradnju novog objekta na Adicama, odnosno izrada projekta i nacrta, zaključen je sa društvom DBA iz Novog Sada u zajedničkoj ponudi sa novosadskim firmama NS geodet i Arhitektonsko-građevinski institutom, kao i sa firmom sa Novog Beograda Cepting.

Podsetimo, Novi Sad će dobiti Gradski centar za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj ulici, a traži se i izvođač radova na rekonstrukciji ambulante na Limanu.

A. K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.