Izvor: eKapija | Petak, 18.10.2019.| 10:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bespovratna sredstva za proizvodnju vina, rakije i piva u Vojvodini

Ilustracija (Foto: nada54/shutterstock)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore vredne 50 miliona dinara korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa.

Reč je o drugom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i prvom Konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva.

- Pripremamo budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što smo zatekli 2016. godine, i ta razlika uneta je u tkivo ekonomskog razvoja AP Vojvodine, istakao je predsednik Mirović.

Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za proizvodnju piva malim proizvođačima.

- Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu - kazao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.