NavMenu

Završena studija izvodljivosti za Tiršovu 2 - U toku renoviranje hirurških ambulanti sadašnje zgrade

Izvor: RTS Petak, 18.10.2019. 10:27
Komentari
Podeli
Budući izgled Tiršove 2 (Foto: Beoinfo)Budući izgled Tiršove 2
Studija izvodljivosti za objekat nove dečje bolnice Tiršove 2 je završena, a početak gradnje predviđen je na proleće naredne godine, a u toku je renoviranje specijalističkih hirururških ambulanti sadašnje Dečje klinike, rekao je Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike za RTS.

- Za Tiršovu 2 očekujem početak izgradnje na proleće, to je ogromna zgrada, savremena bolnica, biće po svim svetskim standardima. Očekujem da će biti gotova do 2024. Takođe, u toku je renoviranje specijalističkih hirurških ambulanti sadašnje Dečje klinike, posle čega počinju radovi na hitnoj hirurškoj ambulanti, intenzivnoj nezi, kardiohirurgiji i operacionoj sali - rekao je Dučić.

Renovira se, kaže, i amfiteatar, a za nekoliko meseci bi trebalo da se sredi i odeljenje za hemodijalizu. Navodi da je klinika dobila mnogo nove opreme – novi magnet, kardiološku angiosalu sa kompletnim aparatima.

- Mislim da ćemo biti prvi u regionu koji će raditi dečju elektrofiziologiju - rekao je Dučić.

Prema njegovim rečima, najveći problem sadašnje klinike je što su čekaonice male pošto je zgrada napravljena pre 100 godina kada nije bilo mnogo pregleda.

Inače, u rekonstrukciju postojeće zgrade i u opremanje Dečja klinike u Tiršovoj uloženo je blizu 8 mil EUR. Od početka ove godine pregledano je oko 130.0000 pacijenata, urađeno oko 3.000 operacija i oko 600 endoskopskih pregleda, navodi Dučić.

O tome kako će izgledati Tiršova 2 možete čitati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.