Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.10.2019.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bajina Bašta dobija zatvoreni bazen - U planu opštine i ritejl centar, uskoro poziv za zainteresovane investitore

Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)
U cilju bolje turističke ponude, ali i većeg zadovoljstva građana, u centru Bajine Bašte gradiće se zatvoreni bazen koji bi trebalo da bude spreman na jesen 2020. godine, a u planu opštine je i gradnja ritejl centra, rekao je za eKapiju predsednik opštine Radomir Filipović.

Prema njegovim rečima, parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine, kupila je lokalna kompanija Rolomatik koja će uložiti novac za ovaj projekat, dok je u planu opštine da na preostalom delu parcele bude izgrađen ritejl centar.

- Očekujemo da do kraja januara bude izdata građevinska dozvola, posle čega će početi izgradnja zatvorenog bazena. Neki okvirni rok za završetak radova kojem se nadamo je 1. septembar, tako da bazen bude spreman za novu školsku godinu. Što se tiče ritejl centra, gradnja je izvesna tako da je u planu opštine izgradnja objekta na preostalom delu parcele. Opština će u narednom periodu raspisati javni poziv za zainteresovane investitore - rekao je Filipović za naš portal.


Kućica na Drini

(Foto: Wikipedia / Vanilica)
Poznata bajinobaštanska atrakcija nedavno je na obalama Drine dobila svoj vidikovac - odmorište za turiste, čija je izgradnja bila realizovana u okviru prve faze. Druga faza, prema rečima Filipovića, biće razrada kompletnog prostora.

- Drugom fazom predviđena je izgradnja staza, još jednog vidikovca i zone za kajakaše i sklopili smo ugovor sa firmom koja će se baviti time - rekao je Filipović.

S. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.