Izvor: Tanjug | Četvrtak, 17.10.2019.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpski programeri osvoliji dve prestižne nagrade za najbolje primenjena rešenja

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Srpski softverski stručnjaci na prestižnim svetskim IT takmičenjima osvojili su dva značajna priznanja za najbolje implementirana rešenja u oblastima e-trgovine i komunikacije vođene podacima.

Kako navodi Jan Keler, direktor agencije Namics, veliki je uspeh što u Beograd stižu dve nagrade iz različitih kategorija digitalne transformacije.

- Od kada je Namics došao u Srbiju, naše kolege iz beogradske kancelarije redovno osvajaju nagrade na najvećim svetskim i evropskim takmčenjima - rekao je Keler, a saopšteno je iz te kompanije.

Namicsov tim osvojio je nagradu u kategoriji Best Commerce Experience za najuspešnije rešenje u e-trgovini, a u pitanju je veb sajt za jednu od prodavnica satova i nakita sa najdužom tradicijom u Švajcarskoj - Bucherer.

Veb sajt je razvijao "dot-net" tim iz beogradske kancelarije. Marko Cekić, jedan od dot-net inženjera, koji je radio na projektu, napominje da je čitav tim stekao veliko iskustvo i da su imali zadatak da osmisle funkcionalni veb sajt koji će kombinovati e-trgovinu i marketing sadržaje, a istovremeno omogućiti personalizovano iskustvo za korisnike.

Drugu nagradu Namics donosi sa berlinskog takmičenja Digital Communication Awards (Nagrade za digitalne komunikacije). U pitanju je priznanje za najbolje digitalno rešenje u oblasti komunikacija vođenih podacima (Data-driven Communication), a osvojio ga je tim koji je razvijao rešenje za Siemens.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.