NavMenu

Srpski programeri osvoliji dve prestižne nagrade za najbolje primenjena rešenja

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.10.2019. 11:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Srpski softverski stručnjaci na prestižnim svetskim IT takmičenjima osvojili su dva značajna priznanja za najbolje implementirana rešenja u oblastima e-trgovine i komunikacije vođene podacima.

Kako navodi Jan Keler, direktor agencije Namics, veliki je uspeh što u Beograd stižu dve nagrade iz različitih kategorija digitalne transformacije.

- Od kada je Namics došao u Srbiju, naše kolege iz beogradske kancelarije redovno osvajaju nagrade na najvećim svetskim i evropskim takmčenjima - rekao je Keler, a saopšteno je iz te kompanije.

Namicsov tim osvojio je nagradu u kategoriji Best Commerce Experience za najuspešnije rešenje u e-trgovini, a u pitanju je veb sajt za jednu od prodavnica satova i nakita sa najdužom tradicijom u Švajcarskoj - Bucherer.

Veb sajt je razvijao "dot-net" tim iz beogradske kancelarije. Marko Cekić, jedan od dot-net inženjera, koji je radio na projektu, napominje da je čitav tim stekao veliko iskustvo i da su imali zadatak da osmisle funkcionalni veb sajt koji će kombinovati e-trgovinu i marketing sadržaje, a istovremeno omogućiti personalizovano iskustvo za korisnike.


Drugu nagradu Namics donosi sa berlinskog takmičenja Digital Communication Awards (Nagrade za digitalne komunikacije). U pitanju je priznanje za najbolje digitalno rešenje u oblasti komunikacija vođenih podacima (Data-driven Communication), a osvojio ga je tim koji je razvijao rešenje za Siemens.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.